Vi erbjuder

Just nu tar Kajakguiderna en paus från all verksamhet.

 

Vi erbjuder uthyrning, försäljning, kurser och turverksamhet efter dina önskemål. Du kan paddla ensam eller i grupp, i Vänern eller på Västkusten, känna tryggheten i en grundkurs eller utmana dig med en timmas träning i eskimåsväng! Vi utbildar enligt Nordisk Instruktörslicens för havspaddling (NIL).

Köpa kajak

Vill du skaffa en egen kajak eller kanske uppgradera din utrustning? Vi är återförsäljare av bl.a. Valley, NRS, Werner, Mitchell Blades, Ortlieb och Palm.

Prova på paddling

Lugn paddeltur där du har tid att ta dina första paddeltag eller bara göra något annorlunda med vännerna en vanlig kväll.
Pris: Enligt överenskommense (beroende på antal deltagare).

Grundkursimg_0600

Under fem timmar får du lära dig grunderna i kajakkunskap och paddelteknik. Vi går igenom och praktiserar i- och urstigning, en effektiv paddelteknik, svängar, stopp och bakåtpaddling, kamraträddning samt säkerhetstänkande och tips inför dina egna paddelturer. Vi paddlar i Vänern om ni inte har egna önskmål.

Teknikkurs

För dig som har paddlat ett tag och vill utveckla dina färdigheter. Under fem timmar tränar vi bl.a. på olika typer av styrtag, stöttningar och sidledsförflyttningar, finslipar
paddeltekniken och ger tips och råd inför långfärd.

Eskimåsväng

Ge din paddling ytterligare en dimension genom att lära dig rolla! Kul och inte så svårt som man kan tro! Under en timma får du lära dig grunderna i en eskimåsväng och har gott om tid att omsätta teori till praktik! För dig som redan besitter kunskapen finns ett trettiotal varianter på temat, bara att fortsätta träna! Kursen hålls vid någon av Vänersborgs sandstränder.

Bassängträning

Förbered dig för sommarens paddelturer genom att träna räddningsövningar eller eskimåsväng inomhus i varmt vatten. Räddningsövningar är något som alla mår bra av att repetera ett par gånger varje år så att det verkligen ”sitter när det gäller”. Under vår bassängträning får du på Vattenpalatset i Vänersborg under en hel kväll öva på flera typer av kamraträddning eller eskimåsväng och re-entry om du så önskar.

Privatlektioner

Med egen instruktör får du ut mesta möjliga av din paddellektion och bestämmer tempot själv. Innehållet planerar vi tillsammans utifrån dina behov!

Uthyrning…

Ge dig ut på egna äventyr i våra kajaker. Paddel, flytväst och kapell ingår i paketet.

.., eller kanske en guidad tur?

Vi som bor i Vänersborg har fantastiska paddelvatten på nära håll, men i bland vill man vidga vyerna lite och pröva något nytt! Vi som driver Kajakguiderna har paddlat runt var och varannan holme längs Bohuskusten och har tillbringat många timmar i kajak på Vänern. Vi har hittat våra smultronställen och erbjuder dags- eller övernattningsturer i kajak i Vänern och på Västkusten.

 

För att delta på våra aktiviteter vill vi att du kan simma och att du har med ett ombyte kläder i vattentät påse.
Allt deltagande sker på egen risk.